Keitä akavalaiset ovat?

Akavalaisten ammatit vaihtelevat liikennelentäjistä hoitoalan ammattilaisiin ja ekonomeista agronomeihin yksityissektorilla, julkissektorilla ja ammatinharjoittajina. Vaikka jäsenistö on ammattiensa ja erikoisalojensa puolesta kirjava ja monipuolinen, yhteistä sille on korkea kouluttautuminen. Akavaan kuulutaan omien jäsenliittojen kautta – niitä on yhteensä 35.

Lue, miten miten nämä akavalaiset päätyivät alalleen ja miten he pitävät yllä osaamistaan.


Akava PopUp-kiertueen aikataulu


Akava PopUp Lapin ammattikorkeakoulu

23.2.2017 Lapin ammattikorkeakoulu, Rantavitikka Jokiväylä 11 c, Rovaniemi

Akava PopUp Oulu

22.2.2017 Oulun yliopisto Linnanmaan kampus, keskusaula, Oulu

Akava PopUp Oulu Diak

22.2.2017 Diakonia-ammattikorkeakoulu Uusikatu 46, Oulu

Akava PopUp Oulu Valkea

22.2.2017 Kauppakeskus Valkea Isokatu 25, Oulu

Akava PopUp Oulun amk Kontinkankaan kampus

22.2.2017 Oulun ammattikorkeakoulu, Kontinkankaan kampus Kiviharjuntie 8, Oulu

Akava PopUp Oulun amk Kotkantien kampus

22.2.2017 Oulun ammattikorkeakoulu Kotkantie 1, Oulu

Akava PopUp Rovaniemi

23.2.2017 Lapin yliopisto, pääaula, C-siipi Yliopistonkatu 8, Rovaniemi

Akava PopUp Rovaniemi Revontuli

23.2.2017 Kauppakeskus Revontuli Koskikatu 27 B, Rovaniemi


Tuumaamo-blogissa

20.2.2017 13.45 | Ida Mielityinen

Yhteistyön lisääminen on hyvä visiotyön lähtökohta – pelkkä opetusyhteistyö ei riitä

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnisti vihdoin kansallisen visiotyön korkeakoulutuksen tulevaisuudesta. Abstraktilla visiopuheella emme pääse nyt pitkälle, sillä korkeakoulutusta ei lähdetä rakentamaan tyhjästä.

15.2.2017 16.20 | Kristiina Kokko

Maahanmuuttajien koulutuksen esteet poistettava syksyyn mennessä

Koulutustaso on tärkein yksittäinen työllistymistä selittävä tekijä. Ei vaadita kovin kummallista loogista päättelyketjua sen osalta, että meidän kannattaa tehdä kaikkemme maahanmuuttajien koulutuspolkujen edistämiseksi – sekä inhimillisestä että taloudellisesta näkökulmasta.

13.2.2017 11.05 | Elina Moisio

Uusia koteja – taitetaan asumisen hinnannousu Helsingin seudulla

Helsingin seutu kasvaa. Helsingin kaupungin tavoitteena on saada 260 000 uutta asukasta vuoteen 2030 mennessä. He tarvitsevat työpaikkoja ja koteja. Jo nyt keskituloisen on vaikea löytää kohtuuhintaista asuntoa. Helsingin seudun rakentaminen toimii koko seudun ja laajemmin koko Suomen talouden veturina. Asuntojen hintojen nousu on saatava taittumaan lähivuosina.

2.2.2017 11.30 | Ida Mielityinen

Uraohjaus työssä käyville säästäisi monelta työttömyysjaksolta

Jos jäisit työttömäksi, millaisen ohjauksen, tiedon tai koulutuksen uskoisit edistävän parhaiten nopeaa paluuta takaisin työhön? Ajattele, jos saisit todella valita, millainen yhdistelmä CV-sparrausta, kielikoulutusta, oman osaamisen hahmottamista ja toisin sanoittamista, aivan uusia opintoja, ammatinvalintapsykologin palveluja, piilotyöpaikkojen etsimistä tai henkistä sparrausta vaativan tilanteen edessä, olisi sinulle paras? Jokaisen korkeakoulutetun työura on omanlaisensa ja siksi silta uuteen työhön on jokaisella erilainen.


Akava TwitterissäMikä on Akava?

Opiskelijat14

Akava on 610 000 korkeakoulutetun järjestö, joka edustaa jäsenistöään työelämän pelisäännöistä keskustelevana työmarkkinaosapuolena. Tärkeimpiä tehtäviämme on vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan, jotta hyvinvointimme kasvaa ja työelämässä on turvaa.

Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, joka on kilpailukykyinen ja jolla on edellytykset menestykseen muuttuvassa työelämässä. Akavan muodostavat 35 jäsenliittoa, joihin yksittäiset jäsenet liittyvät.


Lue lisää Akavasta

Lisää Akava asiaa

Työuran alkuun pääseminen on AkavaAsia

Viivi Ahtiainen, 25, opiskelee johdon assistenttityötä Haaga-Heliassa. Akavasta oli apua, kun hän sai jo opiskeluaikoina oman unelmatyön. Viivi kertoo kuusi asiaa, jotka hän on työuran alkuun saannista oppinut – ja antaa Akavalle pienen vinkin.

Lue lisää

Akavan opiskelijoiden uudet puheenjohtajat: ”Pois turha negistely!”

Henna Pursiainen, Satu Väike ja Milja Asikainen toivovat, että opiskelijat nähtäisiin voimavarana, ei kulueränä. Tulevan puheenjohtajakauden aikana he haluavat ravistella vanhoja toimintamalleja ja ajatustapoja.

Lue lisää

Lentokapteeni Sami Simosen työviikko

Finnairin lentokapteenin Sami Simosen työviikkoon (2.–8. tammikuuta) mahtui monta lentokenttää ja lämpötilaa aina Dubaista Kittilään. Lentoaikataulujen perässä oli välillä vaikea pysyä, mutta tärkeysjärjestyksestä ei tingitty eikä tingitä: turvallisuus tulee ykkösenä.

Lue lisää

Lepo ja hyvä asenne auttavat

Uupuminen uhkaa, jos työtä on liikaa ja hallinnan tunne katoaa. Harrastukset ja kaveripiiri ovat tärkeitä työssä jaksamisessa.

Lue lisää