Keitä akavalaiset ovat?

Akavalaisten ammatit vaihtelevat liikennelentäjistä hoitoalan ammattilaisiin ja ekonomeista agronomeihin yksityissektorilla, julkissektorilla ja ammatinharjoittajina. Vaikka jäsenistö on ammattiensa ja erikoisalojensa puolesta kirjava ja monipuolinen, yhteistä sille on korkea kouluttautuminen. Akavaan kuulutaan omien jäsenliittojen kautta – niitä on yhteensä 37.

Lue, miten miten nämä akavalaiset päätyivät alalleen ja miten he pitävät yllä osaamistaan.


Akava PopUp-kiertueen aikataulu


Akava PopUp Lahti

23.11.2016 Lahden ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan kampus Hoitajankatu 3, Lahti

Akava PopUp Tampere

1.12.2016 Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampus Kuntokatu 4, Tampere

Akava PopUp Tikkurila

9.11.2016 Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampus Ratatie 22, Vantaa

Akava PopUp Vaasa

10.11.2016 Vaasan ammattikorkeakoulun Raastuvankadun kampus Raastuvankatu 31-33, Vaasa

Tuumaamo-blogissa

26.10.2016 10.15 | Katja Veirto

Eläketurma on hyvin kirjoitettua haastamista

Toimittaja Jari Hanskaan ei ensimmäisenä liitetä mielikuvaa eläkkeiden asiantuntijana, vaan pikemminkin räksyttäjänä ja piikkinä päättäjien lihassa. Siksi odotin mielenkiinnolla ja tyylilajia pelätenkin hänen ja Teemu Muhosen kirjaa ”Eläketurma” suomalaisesta eläkejärjestelmästä.

20.10.2016 9.05 | Miika Sahamies

Korkeakoulupolitiikalla voidaan vähentää nuorten syrjäytymistä

Suomalaisten nuorten miesten syrjäytyminen nousi kansainväliseen keskusteluun viime viikolla Pariisissa. Ammattiyhdistysliikkeen neuvoa-antavan komitean (TUAC) koulutuspoliittinen työryhmä kokoontui OECD:ssa kuulemaan tutkijoiden esittelyä uusimmasta Education at a Glance -tutkimuksesta.

13.10.2016 8.00 | Ida Mielityinen

Onko rakenne korkeakoulutuksessa aina turha riesa?

Koulutusleikkauksia on sekä tällä että edellisellä hallituskaudella puolustettu tavalla toteuttaa ne. Toisin sanoen, leikkaukset eivät vaarantaisi koulutuksen laatua, jos ne toteutetaan ”kehittämällä rakenteita” tai ”purkamalla turhia rakenteita”. Nämä kaksi ilmausta voivat tarkoittaa suunnilleen mitä vain, puhujan mukaan.


Akava TwitterissäMikä on Akava?

Opiskelijat14

Akava on 610 000 korkeakoulutetun järjestö, joka edustaa jäsenistöään työelämän pelisäännöistä keskustelevana työmarkkinaosapuolena. Tärkeimpiä tehtäviämme on vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan, jotta hyvinvointimme kasvaa ja työelämässä on turvaa.

Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, joka on kilpailukykyinen ja jolla on edellytykset menestykseen muuttuvassa työelämässä. Akavan muodostavat 37 jäsenliittoa, joihin yksittäiset jäsenet liittyvät.


Lue lisää Akavasta

Lisää Akava asiaa

Itsensä työllistäjien työttömyysturvaan haetaan selkeyttä ja kannustavuutta

Sekava ja epävarmuutta luova, kuvailevat Akavan työelämäasioiden johtaja Maria Löfgren ja Suomen Yrittäjien työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén itsensä työllistäjien työttömyysturvajärjestelmää. Heiltä odotetaan lääkkeitä siihen lähikuukausina.

Lue lisää

Mitä luottamusmiehet oikein tekevät?

Luottamusmiehet ovat olleet runsaasti esillä lehdissä ja tv-uutisissa. Akavalaisen uudessa juttusarjassa haastatellaan luottamusmiehiä. Ensin kuitenkin selvitämme mitä heidän työnkuvaansa kuuluu. Keskustelun avaavat YTN:n pääsihteeri Teemu Hankamäki ja JUKO:n järjestöpäällikkö Jarmo Niskanen.

Lue lisää

Mä oon luottamusmies, osa 1: Poliisin pääluottamusmies ei aina nuku hyvin

Työasiat laittavat Suomen Poliisijärjestöjen Liiton pääluottamusmies Pekka Lassilan joskus pyörimään lakanoissa, mutta ihmisten auttaminen pelikentällä palkitsee.

Lue lisää

Mä oon luottamusmies, osa 2: Wärtsilän pääluottamusmies hoitaa niin riidat kuin yt-neuvottelut

Ralf Holmlund edustaa lähes 2 500:a toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä. Työpaikkaansa hän kutsuu Suomen suurimmaksi insinööritoimistoksi.

Lue lisää