Keitä akavalaiset ovat?

Akavalaisten ammatit vaihtelevat liikennelentäjistä hoitoalan ammattilaisiin ja ekonomeista agronomeihin yksityissektorilla, julkissektorilla ja ammatinharjoittajina. Vaikka jäsenistö on ammattiensa ja erikoisalojensa puolesta kirjava ja monipuolinen, yhteistä sille on korkea kouluttautuminen. Akavaan kuulutaan omien jäsenliittojen kautta – niitä on yhteensä 37.

Lue, miten miten nämä akavalaiset päätyivät alalleen ja miten he pitävät yllä osaamistaan.


Akava asia -kampanja päättyi, kiitokset!


Katso tallenteet keskusteluista

Akava Pop Up -tapahtumassa oli päivittäin keskustelu ajankohtaisista aiheista. Jokaisesta keskustelusta on koottu noin 15 minuutin videotallenne. Ne ovat käytettävissä ohessa.

Keskustelutallenteet 1/2

Maanantai 25.4.  Kirkko, valtio ja yliopisto, mielipiteitä torin laidoilta

Tiistai 26.4.2016

Tasa-arvoa työelämään - vihdoinkin sanoista tekoihin?Keskustelutallenteet 2/2

Keskiviikko 27.4.2016

Taisteleva yliopistokenttä - sivistysyliopistosta tulosyliopisto?


Torstai 28.4.2016

Työtä, pätkätyötä vai projekteja - millaiset ovat tulevaisuuden työmarkkinat?

Perjantai 29.4.2016

Rakentaako Suomi taloutensa vakaalle pohjalle? Ekonomistit vastaavatAkava TwitterissäMikä on Akava?

Opiskelijat14

Akava on 610 000 korkeakoulutetun järjestö, joka edustaa jäsenistöään työelämän pelisäännöistä keskustelevana työmarkkinaosapuolena. Tärkeimpiä tehtäviämme on vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan, jotta hyvinvointimme kasvaa ja työelämässä on turvaa.

Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, joka on kilpailukykyinen ja jolla on edellytykset menestykseen muuttuvassa työelämässä. Akavan muodostavat 37 jäsenliittoa, joihin yksittäiset jäsenet liittyvät.


Lue lisää Akavasta

Lisää Akava asiaa

Itsensä työllistäjien työttömyysturvaan haetaan selkeyttä ja kannustavuutta

Sekava ja epävarmuutta luova, kuvailevat Akavan työelämäasioiden johtaja Maria Löfgren ja Suomen Yrittäjien työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén itsensä työllistäjien työttömyysturvajärjestelmää. Heiltä odotetaan lääkkeitä siihen lähikuukausina.

Lue lisää

SAK, Akava ja STTK: Maksuton Kesäduunari-info neuvoo nuoria kesätyöasioissa

Kesäduunari-info avautuu jälleen 2. toukokuuta. Palkansaajakeskusjärjestöjen maksuton neuvontapalvelu auttaa joka kesä satoja kesätyöntekijöitä puhelimitse ja netin kautta.

Lue lisää

Mitä kuuluu Euroopan korkeakoulutetuille?

Euroopan laajuisilla työmarkkinoilla kuhistaan työmarkkinoiden epätasapainosta. Tämän nujertaminen onkin noussut yhdeksi Euroopan komission tavoitteista. Puhutaan taitojen ja pätevyyksien parantamisesta, kirjoittaa Eurocadresissa asiantuntijana toimiva Janina Mackiewicz.

Lue lisää

Mitä korkeakoulutetut nuoret haluavat tulevaisuuden työelämältä?

Akava selvitti, mitä nuoret korkeakoulutetut pitävät tulevaisuuden työelämässä tärkeänä, miten tulevaisuudessa halutaan työllistyä ja minkälaisia eväitä korkeakoulutus antaa yrittäjyyteen ja kansainväliselle työuralle sijoittumiseen.

Lue lisää