Keitä akavalaiset ovat?

Akavalaisten ammatit vaihtelevat liikennelentäjistä hoitoalan ammattilaisiin ja ekonomeista agronomeihin yksityissektorilla, julkissektorilla ja ammatinharjoittajina. Vaikka jäsenistö on ammattiensa ja erikoisalojensa puolesta kirjava ja monipuolinen, yhteistä sille on korkea kouluttautuminen. Akavaan kuulutaan omien jäsenliittojen kautta – niitä on yhteensä 37.

Lue, miten miten nämä akavalaiset päätyivät alalleen ja miten he pitävät yllä osaamistaan.


Akava PopUp-kiertueen aikatauluTuumaamo-blogissa

5.12.2016 8.35 | Markus Penttinen

Italian vaalitulos: epävarmuutta Pohjolaan ja mestarikokki maanpakoon

Taannoin Italian ex-pääministeri Silvio Berlusconi tyrmäsi naureskellen EU:n elintarvikeviraston sijoittamisen Suomeen. Nyt maailman parhaaksi kokiksi valittu Massimo Bottura on ilmoittanut lähtevänsä maanpakoon Italiasta kansanäänestyksen tuloksen myötä. Pahimmillaan tulos voi merkitä suomalaisillekin pettuleipäkuuria prosciuton sijasta.

 

1.12.2016 9.00 | Anu Tuovinen

Hypetystä vai hapatusta?

Se on jälleen Slush! Vuoden kohutuin kasvuyrittäjyyden ja startup-yritysten tapahtuma, jossa jokaisen itseään kunnioittavan yritysihmisen pitäisi näyttäytyä ja vähintäänkin päivittää someen olevansa paikalla pörräämässä, luomassa kontakteja ja pitchaamassa.


Akava TwitterissäMikä on Akava?

Opiskelijat14

Akava on 610 000 korkeakoulutetun järjestö, joka edustaa jäsenistöään työelämän pelisäännöistä keskustelevana työmarkkinaosapuolena. Tärkeimpiä tehtäviämme on vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan, jotta hyvinvointimme kasvaa ja työelämässä on turvaa.

Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, joka on kilpailukykyinen ja jolla on edellytykset menestykseen muuttuvassa työelämässä. Akavan muodostavat 37 jäsenliittoa, joihin yksittäiset jäsenet liittyvät.


Lue lisää Akavasta

Lisää Akava asiaa

Tutor perehdyttää kesätyöntekijän työpaikan tavoille ja käytäntöihin

Suomen paras kesätyönantaja 2016 on Vahanen Rakennusfysiikka Oy. Voittaja erottui edukseen erittäin onnistuneella nuorten kesätyöhön perehdytyksellä ja esimerkillisellä tutor-konseptillaan. Kunniamaininnan sai Faba osuuskunta.

Lue lisää

Mitä luottamusmiehet oikein tekevät?

Luottamusmiehet ovat olleet runsaasti esillä lehdissä ja tv-uutisissa. Akavalaisen uudessa juttusarjassa haastatellaan luottamusmiehiä. Ensin kuitenkin selvitämme mitä heidän työnkuvaansa kuuluu. Keskustelun avaavat YTN:n pääsihteeri Teemu Hankamäki ja JUKO:n järjestöpäällikkö Jarmo Niskanen.

Lue lisää

Mä oon luottamusmies, osa 4: Pääluottamusmies menee metsään vain vapaa-ajalla

Esa Uotila halusi nuorena metsänhoitajaksi. Nyt hän on Luonnonvarakeskus Luken pääluottamusmies ja tilastonikkari, joka pyörittelee metsää lähinnä excelissä.

Lue lisää

Mä oon luottamusmies, osa 5: Luottamusmies arvostaa kekseliäitä ratkaisuja

Porilaisen Prizztechin luottamusmies Mari Antikainen ilahtui, kun joku keksi muuttaa työajan pidennyksen liikunnaksi.

Lue lisää